facebook-domain-verification=8xtccc7m1it325qupx3cp5n5o5w7mp DRŽIAKY TELEFÓNOV NA MOTORKU...a súčasne aj na bicykel, do auta, na beh...
top of page
Vyhledat
  • Roman Jakovec

DRŽIAKY TELEFÓNOV NA MOTORKU...a súčasne aj na bicykel, do auta, na beh...

Aktualizováno: 17. 3. 2022




Prinášame vám 3. diel našej obľúbenej MOTO-PORADNE DRŽIAKY TELEFÓNOV NA MOTORKU alebo v jednoduchosti je krása a účelnosť


Dnešná téma je čo sa týka zvýšenia nášho komfortu zaujímavá, čo sa týka našej celkovej bezpečnosti trochu kontroverzná, pretože každá sekunda pozornosti uprená inam ako na diane okolo nás, môže motorkárovi spôsobiť nemalý problém - ujdená motorka o desiatky metrov inam, chodec pred nami, zviera vybehnuté z lesa, brzdiace autá pred nami....atď.


ALE - pretože žijeme v dobe pretechnizovanej a pokrok nejde porúčať, orientujme sa na pomôcky, ktoré sú na ovládanie jednoduché, rýchle, presné a účelné a majú dlhodobo skvelú povesť medzi užívateľmi.


A tou veľmi zaujímavou značkou - pre príslušenstvo k našim telefónom a kamerám, vo vzťahu k ovládaniu pri jazde, na ktorú je vhodné uprieť pozornosť - práve pre jednoduchosť ich výrobkov a pritom vysokú mieru účelnosti, je rakúska značka




SP CONNECT oficiálne zastúpený ďalšou zaujímavou firmou (v ČR), ktorú budú poznať hlavne priaznivci snowboardov. Dokonca firmu vedie sám guru SNB v ČR, legendárny "Váša".





Poďme si výrobky SP CONNECT - hlavne potom držiaky a ochrany našich telefónov, priblížiť viac.


A prečo my - echt PROPAGÁTORI BEZPEČNOSTI NA MOTORKÁCH, propagujeme tému, ktorá je trochu v rozpore s naším presvedčením, že dívať sa inde než pred seba a okolo seba, nie je úplne to "pravé-orechové"?

No pretože dnes už je vec, akou je NAVIGÁCIA, tak bežná na motorkách, že mlčať o téme alebo ju úplne ignorovať, môže napáchať viac škody ako úžitku.

A pretože aj my BNMáci už používame pri cestovaní navigáciu, hoci si osobne stojím za názorom, že nie je väčšieho pôžitku pri dlhom cestovaní, ako sa kochať a riadiť PAPIEROVOU MAPOU :-) poďme si predstaviť jednoduché a spoľahlivé riešenie.


Za posledné roky sme v BNM vyskúšali niekoľko druhov navigácií - od lacných a jednoduchých, až po drahé motocyklové špeciálky....ale VŽDY SME SA S NIMI NIEKEDY NIEKDE NERVOVALI! :-/

Alebo bolo k ich ovládaniu (alebo len k obyčajnému nastaveniu trasy) treba poznatky takmer kybernetického vysokoškoláka, prechádzame preto celá Motoškola BEZPEČNĚ NA MOTORCE Akademie/BEZPEČNE NA MOTORKE Akadémia na navigovanie NAŠIMI TELEFÓNMI a v nich klasickými MAPY.CZ (obstáli aj v takom Gruzínsku vo vysokých horách, ktorých cesty nepoznal ani ujo gúgl, ani sofistikovaná enduro navigácia od garmina...).


A preto sa zaoberáme tým, ako NÁŠ TELEFÓN NA RIADIDLÁ EFEKTÍVNE PRIPEVNIŤ - bezpečne a jednoducho.


! POZOR ! Pokiaľ prečítaš celý článok podrobne až do konca, nájdeš nižšie v texte od SP CONNECTťákov pre každého nášho zákazníka Motoškoly BNM skvelý darček - zľavový kód na všetky výrobky objednané cez ich e-shop - parádnych 20 %!



1. JEDNODUCHÁ INŠTALÁCIA NA RIADIDLÁ

Už pri pohľade na držiak mobilu musí byť aj netechnickému tvorovi jasné, kde sa držiak upevňuje na riadidlá a kam sa chytá telefón.

A pokiaľ ti nevyhovie práve tento typ, na stránkach SP CONNECT je tých typov viac, takže si vyberieš aj ty pre svoju motorku.

Čo je FAKT PECKA, že v základnom balení nájdeš úplne všetko - od imbus kľučky na povolenie/utiahnutie skrutiek, cez rôzne dlhé náhradné skrutky a trebárs aj vložky na rôzne priemery riadidiel, až po správny nástavec na tvoj protikus, ktorý primontuješ na telefón.

PROSTE PECKA - V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA!



2. RÝCHLE NACVAKNUTIE / VYCVAKNUTIE TELEFÓNU

....a to iba v 2 krokoch:


1. telefón ľahko na držiak nasadíš


2. pootočíš telefónom o 90 stupňov

(do finálnej vodorovnej alebo zvislej polohy,

ktorá ti vyhovuje viac).


A JE HOTOVO!


Systém je tak jednoduchý, že behom 2 minutovej rozcvičky v garáži to natrénuješ aj v rukaviciach a poslepiačky.




3. DOPRAJ SVOJMU TELEFÓNU KOMFORT

Pokiaľ vieš, že budeš jazdiť skôr po malých hrbolatých cestičkách alebo si vášnivý cestovný endurista, čo si dopraje skutočný terén, zvoľ určite doplnok "ANTIVIBRAČNÝ MODUL".

Ten jednoducho namontuješ vyššie spomenutou kľučkou z obsahu balenia - po odskrutkovaní originálneho modulu. Bodka - hotovo! ;-)

A modul ti zaistí, že otrasy prenášané od konštrukcie motorky do telefónu budú minimalizované.





4. DÁŽĎ NIE JE PROBLÉM, TVOJ TELEFÓN BUDE V SUCHU!

SP CONNECTťáci sú zjavne cyklisti alebo motorkári, pretože vedia, že občas aj prší...

Čo sa u iných výrobcov nedá povedať s takou samozrejmosťou.

Na najrozšírenejšie telefóny ako sú napr. iPhony, Samsungy, atď., vyrábajú priamo na telo vyrobené vodeodolné obaly. Na ostatné telefóny vyrábajú obaly univerzálne, ale rovnako funkčné.

Čo sa týka ovládania cez tento obal za jazdy, to najskôr vyskúšame a potom dáme na našom FB vedieť, ako obstojí. Každopádne po vybalení tejto "pláštenky" mám osobne k tejto ochrane dôveru.





5. ČO SLOVÁK, TO CYKLISTA .... A AUTOMOBILISTA


Napadla ti myšlienka - rovnako ako nás "no hej, ale ja si zaobstarám motocyklovú sadu, ale čo potom s mobilom v aute alebo na bicykli? Budem musieť mať nejaké iné sady..?"

ALE VÔBEC NIE! ;-)

Ako píšem vyššie - vo vývoji firmy SP CONNECT má niekto hlavu na krku nielen na helmu, a preto vymysleli pre tieto 3 najpoužívanejšie dopravné prostriedky vzájomnú kompatibilitu.

Takže na telefóne budeš mať zozadu 1 úchyt, ktorý zacvakneš na motorku - na bicykel - na držiak v aute!




NA ZÁVER…

Ak si priaznivcom neťahania mobilu po vreckách alebo v batožine, je SP CONNECT tou firmou, ktorú si pre jednoduchosť a pritom funkčnosť prevedenia pravdepodobne zamiluješ na prvý pohľad.


Čo sa týka skutočného preverenia v ostrej premávke, to nás - inštruktorov našej motoškoly, ešte len čaká.

Každopádne na túto firmu sme už dostali skvelé referencie od našich zákazníkov nezávisle na sebe, a preto sme do tejto spolupráce išli.

Určite by sme si nekazili svoje dlho budované meno niekym neprevereným.

A ten sľúbený kód pre výraznú 20% zľavu na každý tvoj nákup v tomto roku je: "bezpecne20"

Zadaj ho do objednávky na e-shope www.sp-connect.cz


Naše recenzie z testovania týchto výrobkov - a to aj z ostrého endura, sleduj na našom českom Facebooku.



Prajeme ti slnko nad hlavou + asfalt pod kolesami + telefón BEZPEČNE na držiaku a užívajme si, čo sa do nás vojde! ;-)


MÁŠ ĎALŠIE OTÁZKY A NÁPADY, AKÉ RADY ĎALEJ ZVEREJNIŤ? NAPÍŠ NÁM ALEBO ZAVOLAJ.

SME TU PRE VÁS S MOTOŠKOLOU BNM – PO CELEJ ČR A SR,

UŽ 11. ROK, ĎAKUJEME ZA DÔVERU! ;-)



Roman Jakovec

hlavný inštruktor a metodik

tel: +420 774 422 041, 2









Pre BNM Slovensko preložila Katarína Dražkovcová





265 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page